Захворюваність на коронавірус у світі за тиждень зросла на 20%, – ВООЗ

Захворюваність на коронавірус у світі продовжує зростати

Редактор стрічки новин
Захворюваність на коронавірус у світі за…
Фото: Рixabay

З 10 по 16 січня у світі кількість нових випадків COVID-19 зросла на 20% у порівнянні з попереднім тижнем. Водночас смертність від коронавірусу залишилася на тому ж рівні.

Такі дані оприлюднені у відповідному звіті ВООЗ, передає Depo.ua.

"Цього тижня в шести регіонах ВООЗ було зареєстровано понад 18 мільйонів нових випадків, що на 20% більше, ніж минулого тижня. Також повідомлялося про понад 45 000 нових смертей. Станом на 16 січня у всьому світі зареєстровано понад 323 мільйони підтверджених випадків та понад 5,5 мільйона смертей", – розповіли у організації.

Попри уповільнення зростання захворюваності на глобальному рівні, усі регіони повідомляють про зростання захворюваності щотижня, за винятком Африканського регіону, де заявили про зниження на 27%.

Регіон Південно-Східної Азії повідомив про найбільше зростання нових випадків минулого тижня (145%), за ним слідує регіон Східного Середземномор’я (68%).

Кількість нових щотижневих смертей зросла в регіонах Південно-Східної Азії (12%) та Америки (7%), але залишилася приблизно на тому ж рівні, що й минулого тижня в інших регіонах. 

Нагадаємо, раніше директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майкл Раян заявив про вакцинацію проти коронавірусу понад половини населення світу. Водночас, за його словами, у світі є регіони, в яких проти коронавірусу щепилися менш як 7% населення.

Читайте також: COVID-2022: До чого нам готуватися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme