"Запорізькі мости з монумента корупції перетворилися на монумент єдності України", – президент Зеленський

Вантовий міст через Дніпро у Запоріжжі символізуватиме єдність Запоріжжя та України, а також єдність усієї Української держави

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Запорізькі мости з монумента корупції п…

Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході урочистого відкриття верхової частини споруди у День Соборності у суботу, 22 січня.

"Цей міст називали монументом корупції багато років. Нехай тепер це буде монумент єдності", – сказав глава держави.

Він привітав мешканців міста та всіх українців із Днем Соборності та наголосив на важливості єднання для розвитку країни.

"Сьогодні ми об'єднуємо нашу державу не лише словами. Сьогодні ми відкриваємо найвищий міст України. Ми, нарешті, з'єднуємо центр Запоріжжя та Хортицю. Щодня жителі міста добиратимуться на роботу та навчання швидше. Отже – по-людськи, зручніше. А архітектурне підсвічування радуватиме око всіх запорожців", - сказав глава держави.

Новий вантовий міст Запоріжжя

Швидкі на новому вантовому мосту Запоріжжя

Володимир Зеленський нагадав, що мости почали зводити ще близько 20 років тому, і за цей час в Україні змінилося 4 президенти, які передавали один одному цей недобуд у спадок. За програмою "Велике будівництво" знадобилося лише 20 місяців, щоб відкрити міст.

Ансамбль мостів з'єднує два береги Запоріжжя та острів Хортицю. Він складається з автомагістралі довжиною понад 9 км, балкового та вантового мосту, 6 транспортних розв'язок та 26 штучних споруд. Рух по першій частині балкового мосту було відкрито наприкінці 2020 року.

"Наша кінцева мета – повністю добудувати цей комплекс мостів на обидва боки. Тому верхова частина вантового мосту – лише початок. Але, погодьтеся, дуже добре. 150 метрів, або хмарочос на 50 поверхів – це висота його пілона. 5 футбольних полів один за одним – його довжина. Понад 6 тисяч тонн, або 100 літаків "Мрія" – це вага всієї споруди", – заявив президент.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що протягом 2022-2023 років за програмою "Велике будівництво" в Україні збудують і відремонтують 810 мостів і мостових переходів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme