Засідання ТКГ: Росія відкинула пропозицію України про перемир'я на Донбасі

Представники РФ відмовилися посилити режим припинення вогню на Донбасі
 

Редактор стрічки новин
Засідання ТКГ: Росія відкинула пропозиці…
Фото: Українська делегація у ТКГ

Україна на переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 7 та 8 грудня запропонувала встановити перемир'я на Донбасі з 00:01 10 грудня, однак Росія відкинула ці пропозиції.

Про це йдеться у повідомленні української делегації у ТКГ в Telegram, передає Depo.ua.

Зазначається, що 7 грудня відбулися засідання робочих підгруп Тристоронньої контактної групи, під час яких українська сторона озвучила три ключові ініціативи:

  • повернення до сталого перемир'я шляхом забезпечення реалізації заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року;

  • відкриття КПВВ у Щасті, Золотому, яке з української сторони відкрито з листопада 2020 року;

  • взаємний обмін утримуваними особами, що дозволило б звільнити найближчим часом близько 60 людей.

Ці питання, як зазначається у повідомленні, обговорювалися в рамках чергового засідання ТКГ 8 грудня, але всі ініціативи української сторони відкинули Російська Федерація під надуманими приводами.

"9 грудня пропозиція України із закликом до учасників консультацій виступити із зустрічними заявами про повернення в режим припинення вогню з 00:01 10 грудня 2021 року та прихильністю заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року було відкинуто Російською Федерацією", – повідомили у ТКГ.

Українська делегація також було запропоновано розширити склад Спільного центру контролю та координації не лише підписантами комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, а й уповноваженими представниками країн-учасниць нормандського формату, що також категорично відкинули російську сторону.

Переговори у ТКГ - повідомлення української делегації

Нагадаємо, раніше відбулося засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях. Серед питань, які обговорювалися на засіданні, йшлося про роботу КПВВ на Донбасі, а також пропозиції щодо обміну полоненими. 

Також повідомлялося, що українська делегація у Тристоронній контактній групі підготувала документ, який буде відправлено російській стороні. Він стосується заходів щодо припинення вогню, відкриття КПВВ, обміну полоненими. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme