"Заслуговує на наслідування": Арахамія порівняв принципи правлячих партій України та Китаю

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що досвід Комуністичної партії Китаю (КПУ) в управлінні державою заслуговує на наслідування

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Заслуговує на наслідування": Арахамія п…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посилання мна Telergram-канал "Цензор.НЕТ".

"Принципи керуючих партій України та Китаю у багатьох речах збігаються, оскільки їхнім девізом є служіння народу", – заявив Арахамія. 

Так він привітав керівництво Компартії Китаю і громадян держави зі 100-річчям від створення цієї партії в країні.

За словами Арахамії, найбільше його захопив той факт, що попри величезну територію Китаю, КПК представлена в кожному населеному пункті країни – від невеликих сіл до великих міст. 

Політик вважає цей досвід корисним для української політичної монобільшості в парламенті та пропонує скористатися ним у житті. 

"Заслуговує на наслідування": Арахамія порівняв принципи правлячих партій України та Китаю

Нагадаємо, що нещодавно Арахамія потрапив у гучний політичний скандал. Він дозволив собі зневажливі висловлювання щодо співавторів Конституції України Степана Хмари і Віктора Шишкіна, які влаштували протест під час святкування Дня Конституції України у Верховній Раді. 

Довідка: Давид Арахамія – голова фракції "Слуга народу", керівник Миколаївської обласної організації партії "Слуга народу". Також відомий під псевдонімом Давид Браун (David Braun), під яким вів свій американський і британський бізнеси.

Неодноразово ставав фігурантом гучних політичних і економічних скандалів. Так, у 2015 році головна військова прокуратура ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно Арахамії за махінації із закупівлею палива. На той час він очолював Раду волонтерів при Міністерстві оборони.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" також відомий тим, що в ефірі одного з українських телеканалів заявив про те, що погодився б на компроміс щодо постачання води в окупований Крим.

Крім цього, Китайська державна агенція новин нещодавно повідомила про те, що Арахамія захопився книгою "Сі Цзіньпін про державне управління". Він прочитав працю російською та заявив про те, що сприятиме друку книги українською мовою. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme