Заступника мера Миколаєва затримали на кордоні з Угорщиною (ФОТО)

Заступника міського голови Миколаєва з питань ЖКГ Сергія Коренєва затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на українсько-угорському кордоні
 

Журналіст відділу новин
Заступника мера Миколаєва затримали на к…
Фото: НАБУ

Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили корупційну схему, через яку громаді Миколаєва завдано збитків у понад 26,8 млн грн. Йдеться про заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ.

Зазначається, що учасниками схеми слідство наразі вважає вісім осіб:

  • заступника Миколаївського міського голови;
  • першого заступника директора одного з департаментів Миколаївської міської ради;
  • директорів шести приватних компаній, один із яких є чинним депутатом Одеської міськради.

"Посадовців Миколаївської міськради та двох керівників приватних компаній затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Решті осіб про підозру повідомлено. Всім вісьмом учасникам схеми інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України", – йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

Слідство припускає, що заступник Миколаївського голови намагався покинути територію України.  

"Мера Миколаєва також повісткою викликано до НАБУ для проведення слідчих (розшукових) дій", – повідомляють у НАБУ.

Зазначається, що у 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем,  за попередньою змовою із шістьома особами – директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи. Однак, як засвідчила експертиза, роботи проведено за завищеними цінами, в результаті чого завдано понад 26,8 млн грн збитків місцевій громаді.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші обставини вчинення злочину. 

Нагадаємо, 10 серпня у Миколаєві слідчі НАБУ прийшли з обшуками до заступника міського голови – директора департаменту ЖКГ Сергія Коренєва. Слідчих зацікавила реконструкція Соборної площі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme