Заступникам Труханова повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру ще трьом учасникам злочинної організації, яка тримала під контролем Одеську міську раду

Журналіст відділу новин
Заступникам Труханова повідомили про під…
Олег Бриндак, Світлана Бедрега, Михайло Кучук

Про це повідомляють САП та НАБУ, передає Depo.ua.

Про підозру повідомлено:

  • першому заступнику міського голови Одеси — ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України;
  • виконувачу обов’язків заступника міського голови Одеси, керівнику апарату виконавчого комітету Одеської міськради — ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України;
  • заступниці міського голови Одеси — ч. 3 ст. 255, ч. 3 ст. 368 КК України.

Згідно з даними Одеської міськради, першим заступником мера Одеси є Михайло Кучук, в.о. заступника мера — Олег Бриндак, єдиною заступницею мера — Світлана Бедрега.

Оскільки місцеперебування першого заступника мера Одеси наразі невідоме, про підозру йому повідомили заочно.

За даними слідства, в.о. заступника міського голови Одеси щомісяця отримував від організаторів злочинної групи 15 тисяч доларів та інші кошти за дії в інтересах групи, зловживаючи службовим становищем та владою. Зокрема, за забезпечення ухвалення земельною комісією рішень про відведення землі під будівництво наперед визначеним особам.

Загалом упродовж листопада 2021-го — серпня 2022 року він отримав неправомірну вигоду на понад 2,4 млн грн за дії в інтересах злочинної групи.

Перший заступник та заступниця мера Одеси зі свого боку з березня по липень 2022-го отримали від організаторів злочинної групи 900 та 300 тисяч грн відповідно.

Так, перший заступник міського голови Одеси, за версією слідства, контролював діяльність підпорядкованих управлінь — головних розпорядників коштів — і надавав їхнім керівникам указівки про призупинення розрахунків за ремонт доріг у місті. Через це підрядник змушений був давати хабар за поновлення виплат.

Підозрюваний також позитивно голосував у складі виконавчого комітету за рішення, якими встановлювалися тарифи на поводження з твердими побутовими відходами в Одесі, та зміни до бюджету, що відповідали інтересам злочинної організації.

Тож наразі про підозру в цій справі повідомлено 6 фігурантам. Нагадаємо, раніше підозри та запобіжні заходи ухвалили бізнесменові Борису Кауфману, колишньому народному депутату Олександрові Грановському (Боруховичу) та їхній довірені особі.

Наразі слідство триває, встановлюються інші ймовірно причетні до діяльності цієї злочинної групи.

Детальніше про справу

За даними слідства, восени 2021 року, після викриття злочинної організації, яка спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова.

Ця злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, зокрема взаємодію з забудовниками; закупівлі коштом місцевого бюджету; діяльність комунальних підприємств; інші аспекти взаємодії з бізнесом.

Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради, кажуть у САП.

Для реалізації злочинних дій вони налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme