Заступником голови Держетнополітики можуть призначити прибічника Московського патріархату, – ЗМІ

На сьогоднішньому засіданні Кабміну очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонує призначити заступником голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Юрія Решетникова, якого вважають прибічником Московського патріархату  

Редактор стрічки новин
Заступником голови Держетнополітики можу…
Скріншот

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела, передає Depo.ua.

За даними видання, Решетников є одним з трьох кандидатів, яких Нацагентство з питань держслужби рекомендувало для проходження співбесіди з міністром Ткаченком. Крім нього, до співбесіди також були рекомендовані Роман Небожук (священник УГКЦ) та Лариса Левченко (заступниця Голови Укрдержархіву). Співбесіду з Ткаченком Решетников, за даними джерел видання, пройшов успішно.

Співрозмовник видання розповів, що найбільш вдалою на цю посаду до останнього вважалася кандидатура дипломата Ігоря Лоссовського, адже ДЕСС займається і питаннями етнополітики, які мають важливу міжнародну складову. Але дивним чином ця кандидатура була відхилена на співбесіді в НАДС.

Як відомо, Кабмін відновив Держслужбу етнополітики у червні 2018 року. З 2020 року її очолює Олена Богдан.

Що відомо про Юрія Решетникова

Юрій Решетников у 2009-2010 рр. очолював комітет Державний комітет України у справах національностей та релігій. У 2019 році двічі намагався очолити ДЕСС, але обидва рази провалився на конкурсі.

Наразі він є помічником депутата Верховної Ради від "Батьківщини" Валерія Дубіля, котрий відомий своєю прихильністю до Московського патріархату.

На початку червня Решетников, коментуючи слова голови Офісу президент Андрія Єрмака, що те, що "Україна з нетерпінням чекає візиту патріарха Варфоломія", зазначив, що більшості громадян України немає діла до Константинопольського патріарха, і вони на нього не чекають. З посиланням на думку "священноначалля УПЦ" він заявив, що приїзд Варфоломія не є доцільним "через ту роль, яку зіграв патріарх у справі поділу не тільки Православ’я, а й усього українського суспільства, а також через побоювання щодо результату цього візиту".

Нагадаємо, 28 липня відзначають День Хрещення Руси-України. Це свято встановлено згідно з указом президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

27 липня у Києві пройшла хресна хода вірян Московського патріархату приурочена до дня хрещення Руси-України.

Читайте також: Тисячі людей, відсутність масок та затори: Як пройшла хресна хода Московського патріархату в Києві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme