Заступником міністра оборони став Володимир Гаврилов: Що про нього відомо

Кабінет міністрів України призначив генерал-майора запасу Володимира Гаврилова заступником міністра оборони України
 

Журналіст відділу новин
Заступником міністра оборони став Володи…
Фото: kadety.org.ua

Водночас було погоджено звільнення Анатолія Петренка з посади заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції.

Відповідні рішення були ухвалені на засіданні уряду 26 січня, інформує Depo.ua.

"Звільнити Петренка Анатолія Григоровича з посади заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції. Призначити Гаврилова Володимира Валеріановича заступником міністра оборони України", – йдеться в рішеннях уряду.

Хто такий Володимир Гаврилов

Генерал-майор запасу Володимир Гаврилов у 2015-2018 роках був аташе з питань оборони України при посольстві України в Сполучених Штатах. Упродовж трьох років він активно займався зміцненням двостороннього співробітництва у сфері оборони між обома країнами та отриманням допомоги у відбитті російської агресії.

Після звільнення в запас у 2018 році Володимир Гаврилов почав активно займатися спортивною реабілітацією важкопоранених військових. Передусім тими військовими, які зазнали каліцтв, ампутацій, утратили зір.

З його слів, під час реабілітації наголос роблять на спортивних змагання, яким передує тривала підготовка. Першими у світі, хто почав широко запроваджувати спорт у проведенні реабілітації, стали саме американські морські піхотинці.

У 2019 році Володимира Гаврилова відзначено орденом "Легіон Пошани" США. Цю почесну нагороду від імені президента США Дональда Трампа йому особисто вручив посол США в Україні. У сертифікаті до неї зазначено, що орден виданий за значний внесок у розбудову спроможностей обох країн у відбитті загроз у регіоні.

Нагадаємо, 4 листопада 2021 року Верховна Рада з подачі президента призначила міністром оборони України Олексія Резнікова.

Читайте також: Миротворець з Банкової: Хто такий Олексій Резніков, який став міністром оборони

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme