UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В ОБСЄ заявили, що бойовики на Донбасі знову перешкоджають спостерігачам

Російсько-окупаційні війська на Донбасі продовжують перешкоджали роботі моніторингової місії  Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ)

Редактор стрічки новин
В ОБСЄ заявили, що бойовики на Донбасі з…
Фото: OSCE

Цього разу окупанти затримували та не пропускали спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на звіт СММ ОБСЄ за 25 грудня.

Як зазначається у звіті, порушення свободи спостерігачів бойовики здійснили 25 грудня в районі Золотого та Станиці Луганської. В одному випадку окупанти не пропустили спостерігачів, а в іншому випадку затримали їх прохід в непідконтрольні уряду райони.

"Заборона доступу сталася о 09:55 приблизно в 350 м на північ від південного краю ділянки розведення сил і засобів в районі Золотого, де члени збройних формувань мотивували це "міркуваннями безпеки для СММ", – йдеться в повідомленні.

А о 10:02 ще один патруль, який слідував через блокпост збройних формувань в районі моста біля Станиці Луганської, затримали на 2 години і 16 хвилин. Члени збройних формувань мотивували це "відсутністю попереднього повідомлення".

Також о 09:07 на блокпості біля південного краю ділянки розведення в районі Золотого члени збройних формувань відмовили ще одному патрулю в доступі на ділянку розведення, пояснивши це "міркуваннями безпеки для СММ".

"Цей патруль повинен був сприяти вищезгаданому патрулю місії в перетині в непідконтрольні уряду райони", – зазначили в ОБСЄ.

В ОБСЄ підкреслили, що подібні заборони та затримки не тільки обмежують свободу пересування СММ через лінію зіткнення, а й перешкоджають здійсненню матеріально-технічного забезпечення, яке є вкрай важливим для її ефективної роботи.

Нагадаємо, у жовтні цього року на блокпосту південніше мосту біля Станиці Луганської, а також у пункті пропуску на кордоні поблизу Вознесенівки та на залізничній станції "Червона Могила" у Вознесенівці, що на окупованій Луганщині, проросійські бойовики наказали спостерігачам ОБСЄ покинути залізничну станцію.

Також у СММ тоді повідомили, що на блокпосту збройних формувань РФ південніше мосту біля Станиці Луганської бойовики вкотре "не пропустив патруль СММ до мосту, пославшись на відсутність попереднього узгодження з тими, кому належить фактичний контроль".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme