Окупанти вигнали спостерігачів ОБСЄ із залізничної станції біля російського кордону

Російські збройні формування на Донбасі продовжують обмежувати свободу пересування СММ ОБСЄ

Редактор стрічки новин
Окупанти вигнали спостерігачів ОБСЄ із з…
Фото: OSCE

На блокпосту південніше мосту біля Станиці Луганської, а також у пункті пропуску на кордоні поблизу Вознесенівки та на залізничній станції "Червона Могила" у Вознесенівці, що на окупованій Луганщині, спостерігачам ОБСЄ наказали покинути залізничну станцію. 

Про це повідомляється у щоденному звіті, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 20 жовтня, передає Depo.ua.

"Перебуваючи на залізничній станції "Червона Могила" у н. п. Вознесенівка (колишній Червонопартизанськ; 65 км на південний схід від Луганська), команда СММ зафіксувала, як 80 залізничних критих вантажних вагонів із 1 локомотивом прибули на станцію та продовжили рух у східному напрямку. Через приблизно 4 хвилини озброєний член збройних формувань сказав спостерігачам, що перебувати на станції дозволено лише кілька хвилин", – йдеться у звіті.

Крім того, перебуваючи в пункті пропуску на кордоні біля Вознесенівки, команда Місії зафіксувала, що в Україну в’їхав 1 автомобіль і пройшли 3 особи, а з України виїхав 1 автомобіль (з табличками "ЛНР").

"Приблизно через 7 хвилин член збройних формувань сказав спостерігачам залишити цей район, пославшись на "накази від командирів", – йдеться у звіті.

В Місії ОБСЄ нагадали, що, відповідно до рішень, ухвалених Кабінетом Міністрів України у 2014 році, роботу цих та інших пунктів пропуску на кордоні, розташованих у районах, що не контролюються урядом України, офіційно призупинено.

В СММ також повідомили, що минулої доби на блокпосту збройних формувань РФ південніше мосту біля Станиці Луганської бойовики вкотре "не пропустив патруль СММ до мосту, пославшись на відсутність попереднього узгодження з тими, кому належить фактичний контроль".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ОБСЄ призупинила свою місію із моніторингу на Донбасі з міркувань безпеки. Оскільки вже кілька днів під готелем, де проживають члени місії ОБСЄ, проходить "акція протесту" окупантів. Блокування спостерігачів місії, які перебувають в готелі "Park Inn" в окупованому Донецьку, триває і зараз

16 жовтня, до готелю, де проживають члени місії ОБСЄ в окупованому Донецьку, прийшли близько 200 проросійських демонстрантів. Вони вимагають звільнення затриманого українськими військовими бойовика з російським паспортом Андрія Косяка

Читайте також: Росія переганяє на Донбас нові танки і блокує роботу ОБСЄ: До чого готується Путін

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme