Збільшення чисельності ЗСУ та підвищення зарплат: Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності

Президент Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає підвищення заробітної плати військовослужбовцям

Редактор стрічки новин
Збільшення чисельності ЗСУ та підвищення…
Фото: Прес-центр ООС

Сьогодні, 1 лютого, Володимир Зеленський представив у Верховній Раді указ "про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби".

Відповідний документ він підписав під час свого виступу на засіданні Верховної Ради, передає Depo.ua.

За словами президента, цим указом передбачено збільшення грошового забезпечення усіх військових до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат.

Також документ передбачає перехід України до засад професійної армії, збільшення терміну дії контрактів, розробку концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів, членів їх сімей та системи кар'єрного росту офіцерів.

Указ також передбачає збільшення протягом наступних трьох років чисельності Збройних Сил України на 100 тисяч осіб професійної армії. Йдеться про створення додаткових 20 бригад ЗСУ.  

"Цей указ – це старт переходу ЗСУ до професійної. Цей указ не тому що скоро війна, цей указ щоб скоро і надалі був мир. Мир в Україні", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, 30 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає збільшення мінімальних окладів для військових. Відповідно до указу, Кабінет міністрів має забезпечити з 2023 року мінімальний розмір грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ (крім військовослужбовців строкової військової служби) на рівні не менше двократного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme