Зброя для України: Зеленський анонсував нові міжнародні рішення

Бойову авіацію РФ необхідно знищувати "там, де вона є, усіма засобами, які тільки ефективні"

Зброя для України: Зеленський анонсував…
Фото: ОПУ

Про це заявив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський, пише Depo.ua.

Коментуючи сьогоднішній російський удар по Харкову, внаслідок якого загинула людина і 12 дістали поранень, він наголосив на необхідності знищувати російську бойову авіацію "там, де вона є, усіма засобами, які тільки ефективні".

За словами Зеленського, бити по російських аеродромах — "також, це цілком справедливо, і нам потрібне це спільне рішення з нашими партнерами — безпекове рішення".

"Нещодавнє погодження ударів по російській території — поблизу кордону — дало змогу знищити частину російського терористичного потенціалу. Але тільки частину. Потрібно убезпечити людей і життя повністю від російського терору — потрібно більше далекобійності, потрібна відповідна зброя для українців. І ми працюємо над цим із партнерами — ми робимо все, щоб наблизити рішення", — заявив глава держави.

Він додав, що загалом наступні тижні червня та першої половини липня мають стати для України "не менш результативними, ніж травень, ніж перша половина червня".

"Ми вже отримали рішення щодо нових "петріотів" для України й готуємо продовження, ми працюємо над постачанням іще систем ППО. І далекобійність зараз — це питання не лише про те, чого ми можемо досягти на полі бою, але й про те, коли взагалі завершиться війна. Що більше ми можемо, то швидше вдасться примусити Росію до справедливого миру", — зазначив президент. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme