Зеленський буде добиватися повної зупинки "Північного потоку-2", – Никифоров

Президент України Володимир Зеленський націлений на переговорах з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель домогтися зупинки проекту "Північний потік-2"
 

Журналіст відділу новин

Про це під час брифінгу заявив прес-секретар президента Сергій Никифоров, інформує Depo.ua.

"Володимир Зеленський завжди повторює, що він намагатиметься зупинити будівництво "Північного потоку-2" аж до моменту, поки ним піде газ, і навіть після цього", – окреслив Никифоров програму-максимум президента Зеленського у розмові з Ангелою Меркель.

Він зазначив, що Володимир Зеленський намагається переконати західних партнерів у тому, що "Північний потік-2" – це шкідливий для Європи проект який ставить країни ЄС у залежність від російського газу.

"Але давайте ми почекаємо зустрічі президента з Ангелою Меркель", – закликав прес-секретар Зеленського.

Нагадаємо, 14 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російсько-німецький газопровід "Північний потік-2" представляє загрозу Україні, тому його можна запускати тільки за умови деокупації українських територій і енергобезпеки України.

15 червня Дмитро Кулеба заявив, що "Північний потік-2" загрожує безпеці низки країн Центральної Європи, тому що його запуск може створити загрозливий безпековий дисбаланс.

16 червня Володимир Зеленський назвав проект "Північний потік-2" політичною зброєю проти України.

23 червня держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що російський газопровід "Північний потік-2" є геополітичним проектом, який загрожує безпеці України.

27 червня кандидати в канцлери Німеччини Армін Лашет (Християнсько-демократичний союз) і Олаф Шольц (федеральний міністр фінансів Німеччини) допустили зупинку проекту "Північний потік-2".

Довідка: "Північний потік-2" – проект розширення газогону "Північний потік" у Балтійському морі довжиною 1 234 км. Київ виступає проти цього проекту, адже після його запуску Росія може припинити транзитне транспортування газу через Україну в Європу. Транзит газу щорічно приносить до українського бюджету близько 3 млрд гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme