Зеленський дав зелене світло незалежності Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", який Верховна Рада ухвалила 17 червня
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт президента.

"Документ впроваджує дієвий механізм призначення та звільнення членів Національної ради, оскільки попередня процедура не забезпечувала принцип незалежності діяльності державного регулятора", – йдеться у поясненні.

Зокрема, прописується порядок подання кандидатур на посаду члена Нацради. Так, для більш прозорого призначення членів Нацради президент України може створити конкурсну комісію для проведення відбору кандидатів на посади членів Нацради за своєю квотою і призначити їх своїм указом.

Також змінюється порядок і збільшується з двох до шести місяців строк, протягом якого Верховна Рада призначає членів Нацради за своєю квотою.

Крім того, документ уточнює вимоги щодо статусу членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, зокрема щодо строку проживання в Україні, кваліфікації, володіння державною мовою. Також розширюється перелік обставин, які унеможливлюють призначення особи членом Нацради.

У законі також визначаються питання забезпечення та організації роботи Нацради, оплати праці її членів та дострокового припинення їхніх повноважень.

Закон набирає чинності з наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, 17 червня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №4107 щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme