Зеленський домовився із Санду прискорити будівництво прикордонного переходу через Дністер

У межах візиту до Грузії президент України Володимир Зеленський провів зустріч з очільницею Молдови Маєю Санду. Під час зустрічі вони, зокрема, домовилися прискорити будівництво прикордонного переходу через річку Дністер

Журналіст відділу новин
Зеленський домовився із Санду прискорити…
Фото: Прес-служба президента

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Лідери двох країн обговорили також першочергові кроки щодо активізації торговельно-економічного співробітництва. Крім того, вони визначили ключові напрямки економічної взаємодії держав, а також співпрацю у сфері енергетики та реалізації спільних інфраструктурних проектів.

За словами Зеленського, успішна реалізація подібних дво- і багатосторонніх проектів повинна стати важливим кроком у напрямку посилення диверсифікації та енергетичної незалежності обох країн.

Зазначається, що президенти приділили особливу увагу проблематиці розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Молдови.

Сторони погодилися з необхідністю прискорення реалізації флагманського проекту в цій сфері-будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер в районі населених пунктів Ямпіль і Косеуць.

Насамкінець Зеленський поінформував Санду щодо основних завдань та модальності роботи "Кримської платформи". Він також підтвердив своє запрошення молдавській колезі взяти участь в установчому саміті ініціативи, а також в урочистих заходах з нагоди 30-річчя незалежності України.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Україна побудує міст у Молдову через Дністер за свій рахунок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme