UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський допустив винесення компромісів з росією на референдум

Президент України Володимир Зеленський повідомив про винесення компромісів щодо гарантій безпеки на всеукраїнський референдум

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський допустив винесення компромісі…
Фото: ОП

Йдеться про компроміси в переговорах з росією щодо гарантій безпеки та тимчасово окуповані території.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Зеленського "Суспільному".

"Я пояснював усім переговорним групам: коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати і дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови і розуміння між Україною і Росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя ця хода буде з нашим народом", – наголосив він.

Водночас президент зазначив, що Україну не приймають до НАТО через страх росії.

"І нам треба заспокоїтись, сказати: "окей, інші гарантії безпеки". Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити альянс, якщо б ми були членами альянсу. І я вважаю, що це нормальний компроміс", — додав Зеленський.

Зауважимо, згідно з українським законодавством, в умовах воєнного стану проведення всеукраїнських та місцевих референдумів заборонено. Дещо раніше Зеленський підписав закон про продовження дії воєнного стану до 26 квітня 2022 року.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що зустріч Зеленського та путіна можуть організувати вже найближчими тижнями. За його словами, зараз російська та українська делегації залишаються при своїх позиціях, а погодження спірних моментів може зайняти від декількох днів до півтора тижня. За цей час вони мають наблизитися до мирної угоди.

Повідомлялося також, що на росії – не проти посередництва Ізраїлю й Туреччини у переговорах з Україною.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme