Зеленський може зняти з посади Шмигаля: ЗМІ назвали кандидатів на прем'єрське крісло

Президенту Володимиру Зеленському доведеться змінювати прем'єр-міністра, щоб не допустити парламентської кризи

Редактор стрічки новин
Зеленський може зняти з посади Шмигаля:…
Фото: Прес-служба Кабміну

Зеленському зручніше було б зберегти на посаді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, однак це може стати на заваді імовірному створенню коаліції.

Про це йдеться у статті "ДС" "Початок прем'єріади. Чому партія Зеленського не може зібрати голоси за бджільництво", передає Depo.ua.

"Зеленському найкомфортніше було б зберегти на посаді прем'єра Дениса Шмигаля. Але це бажання може завести всю коаліціаду в глухий кут. І тоді парламентська криза виллється в прем'єріаду", – зазначається у публікації.

Видання нагадує, що в інформаційному просторі вже почали з'являтися прізвища можливих наступників Шмигаля.

"Зокрема, називають кандидатури заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми (він вважається людиною голови ОПУ Андрія Єрмака) та міністра інфраструктури Олександра Кубракова (вважається людиною заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка). Водночас не виключено, що конкуренти Шурми та Кубракова "спеціально засвічують їхні прізвища, щоб викликати на них вогонь критики та поховати їхні шанси", – пише видання.

У статті також зазначається, що День єднання, організований Зеленським 16 лютого, за всієї його пафосності переслідує утилітарні цілі.

"Потрібно підготувати народ до зміни парадигми. Час монобільшості "слуг народу" минув. Настав час парламентської коаліції — отже, і коаліційного уряду на чолі з новим прем'єром", – йдеться у публікації.

Нагадаємо, як писав раніше Depo.ua, наразі не виключено, що у Верховній Раді почав реалізовуватися сценарій розвалу монобільшості. Про це свідчить те, що після зимових канікул у Верховній Раді не змогли знайти голосів за ухвалення низки рішень. Наразі це лише перші позивні, а далі може бути або гірше, або Банкова візьме ситуацію під контроль. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme