Зеленський на "Кримській платформі": Україна не зможе повернути Крим самотужки

Щоб повернути окупований Росією Крим, Україні необхідна підтримка партнерів

Редактор стрічки новин
Зеленський на "Кримській платформі": Укр…
Скріншот

Наодинці Україна ніколи не зможе повернути Крим і сподівається, що спільні зусилля держав в рамках "Кримської платформи" змусять Росію почати переговори про повернення півострова.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час свого виступу на установчому саміті "Кримської платформи", передає Depo.ua.

"Ми свідомі того, що наодинці наша незалежна країна ніколи не зможе повернути Крим. Нам потрібна дієва підтримка на міжнародному рівні і підтримка на новому рівні питання деокупації українського півострова", - зазначив український президент.

Він також наголосив, що мета "Кримської платформи" – деокупація півострова.

"Україна спільно з вами починає писати нову главу в історії українського Криму, це глава про деокупацію. Бо саме деокупація – це кінцева мета моя, нашої держави, мета роботи Кримської платформи. Синергія наших зусиль має змусити Росію сісти за стіл переговорів про повернення нашого півострова", - сказав Зеленський.

Глава держави також повідомив, що офіс "Кримської платформи" вже розпочав роботу і буде цілодобово кожного дня моніторити ситуацію з правами людини в Криму, збирати інформацію про зростання військової активності на півострові, відстежувати екологічну та економічну ситуацію.

"Пропонуємо визначити ваших уповноважених представників, які будуть підтримувати зв'язок з офісом і координувати нашу спільну роботу", - сказав Зеленський, звертаючись до представників іноземних держав.

Зеленський додав, що на саміті "Кримської платформи" представлені 46 іноземних делегацій.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, у Києві стартував установчий саміт "Кримської платформи".  Участь у заході беруть делегації із понад 40 країн світу

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що офіси "Кримської платформи", які працюватимуть задля деокупації Криму, діятимуть не лише в Україні, а й у низці інших країн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme