Зеленський наказав РНБО зайнятися висадкою лісів в Україні: Вже готується засідання

Президент Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки і оборони підготувати засідання з приводу збереження і відтворення лісів в Україні

Журналіст відділу новин
Зеленський наказав РНБО зайнятися висадк…
Фото: Офіс президента

Відповідне доручення глава держави дав РНБО 12 серпня під час наради. Він наголосив, що необхідно реформувати лісове господарство, а також активно реалізувати екологічну ініціативу "Масштабне залісення України".

На нараді також йшлося про шляхи розв'язання проблемних питань лісовпорядкування, перш за все в частині обліку, захисту, використання та відтворення лісів, а також про реорганізацію лісогосподарських підприємств і вдосконалення фінансової системи лісового господарства, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Ради безпеки.

Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, важливо прискорити проведення національної інвентаризації лісів України.

"У нас понад 10 млн га лісового фонду, і цей актив має приносити економічну, екологічну й естетичну користь", — сказав він.

Нагадаємо, на початку червня Зеленський дав старт програмі відновлення лісів України, метою якої є збільшення в Україні площі лісів на 1 мільйон гектарів – він підписав відповідний указ. Водночас експерти почали наголошувати, що це нереально зробити за декілька років. А ось міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський назвав реальними плани висадження в Україні 1 млрд дерев за три роки.

Читайте також: Краще б замість мільярда дерев посадив одного Медведчука: Як в соцмережах тролять "Велику висадку" Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme