Зеленський призначив нового посла України при ЄС: Що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення нового представника країни при Європейському Союзі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський призначив нового посла Україн…
Фото: УНІАН

Ним став колишній посол України в Організації із заборони хімічної зброї Всеволод Ченцов, у той час, як Зеленський звільнив Андрія Шевченка з посади посла в Канаді.

Тепер його призначили новим послом України при Європейському Союзі та Європейському Співтоваристві з атомної енергії, повідомляє Depo.ua із посиланням на указ №445/2021, опублікований у прес-службі Офісу президента.

Що відомо про нового посла України при ЄС

Всеволод Ченцов народився у 1974 році в місті Дрогобич, що на Львівщині. Має юридичну освіту, вільно володіє англійською мовою. У МЗС України з 1996 року.

За кордоном працював у посольствах України в Туреччині та Польщі, а також у Представництві України при Європейському Союзі. До квітня 2021 року був представником України в Організації із заборони хімічної зброї, а також послом України в Нідерландах.

Ченцов одружений, разом з дружиною Наталією виховує доньку Софію. Згідно з декларацією, має житловий будинок площею 226,3 кв. м, а також декілька земельних ділянок. Пересувається на BMW GT 640i xDrive та Volkswagen Passat.

У 2020 році на посаді дипломата заробив понад 2 млн грн. Готівкою зберігає 53 тисячі доларів, а у банку – 50 тисяч доларів й майже 5 тисяч євро. Його дружина має заощадження у банку в розмірі понад 5 тисяч євро, а донька – 23 тисячі євро.

Нагадаємо, 11 серпня стало відомо, що Зеленський призначив своїми указами трьох послів України у різних державах. Йдеться про Андорру, Сан-Марино та Ліхтенштейн.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme