UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський обговорив із президентом Єгипту співпрацю в оборонній галузі

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі
 

Журналіст відділу новин
Зеленський обговорив із президентом Єгип…
Фото: ОП

Президент України запросив президента Єгипту Абделя Фаттаха Ас-Сісі відвідати Україну з візитом.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт президента.

Президенти обговорили перспективи та конкретні проекти у сфері військово-технічної співпраці. Президент України наголосив, що незадіяним залишається потенціал співробітництва в космічній галузі.

Також Зеленський відзначив важливість подальшої співпраці з Єгиптом, який є головним торговельним партнером України в Африці, та підтвердив готовність розвивати двосторонні відносини та нарощувати постачання вітчизняної продукції на ринок Арабської Республіки Єгипет.

Зі свого боку Абдель Фаттах Ас-Сісі наголосив, що його країна зацікавлена у розширенні відносин з Україною в усіх сферах, зокрема у створенні хабу українських компаній та їхній участі в єгипетських індустріальних зонах.

З метою інтенсифікації двосторонньої співпраці лідери держав домовились про проведення найближчим часом засідання Міжурядової спільної комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Єгипту, а також переговорів на рівні міністрів закордонних справ.

Президент Єгипту відзначив позитивний розвиток міжлюдських контактів між двома країнами та поінформував, що українці становлять більшість серед іноземних туристів у Єгипті. У свою чергу Зеленський подякував за впровадження україномовної "гарячої лінії" для надання консультативних послуг українським громадянам, які перебувають на території Єгипту.

Також лідери держав обговорили можливість створення нових форматів співпраці на вищому рівні.

Нагадаємо, 24 вересня Харківський авіазавод підписав контракт на відновлення трьох літаків Ан-74, які стоять на озброєнні в Єгипті.

Читайте також: Завод з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні: Чому його поява цілком реальна

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme