У Єгипті не приймають українські COVID-сертифікати: Чому і що робити туристам

У Єгипті не визнають паперові сертифікати вакцинації від коронавірусу, однак цю проблему можна вирішити

Журналіст стрічки новин
У Єгипті не приймають українські COVID-с…
Фото: Сайт Мінцифри

Це відбувається через те, що в українських довідках про вакцинацію відсутній QR-код, а Єгипет вимагає саме його наявність.

Про це розповів в ефірі "Україна 24" віце-президент Української асоціації туристичних агентств Максим Дереза, інформує Depo.ua.

"Єгипет дійсно вимагає, щоб був QR-код на документі. У нас видають документи без QR-коду. Прецедент саме в наявності QR-коду. Але за фактом є декілька варіантів, щоб без QR-коду на сертифікаті подорожувати. Перший – зробити ПЛР-тест в Україні, він коштує 600-700 грн, і полетіти з ПЛР-тестом. Те, що роблять у нас туристи – летять з поточним сертифікатом без QR-коду. Коли вони прилітають до Єгипту, то я вас запевняю – за статистикою 90-95% людей проходять з цим сертифікатом", – повідомив Дереза.

Він наголосив, що єгиптяни не дуже прискіпливі щодо документів і цінують туристів. Експерт радить полетіти до Єгипту з наявним сертифікатом, але якщо там не пропускатимуть, то у завжди можна зробити його прямо в аеропорту в Єгипті за 30 доларів. Також він каже, що можна заздалегідь зробити ПЛР-тест.

Дереза зауважив, що у Єгипті ​​вимагають саме друкований документ з QR-кодом, а не електронний у застосунку "Дія".

"Є певні розбіжності, але поки їх не врегулюють, не означає, що потрібно відмовлятися від подорожей, тому що є інші інструменти, за допомогою яких можна потрапити до країни", – додав він.

Нагадаємо, що в Україні буде два COVID-сертифікати – зовнішній і внутрішній. Різниця полягає в кількості медичної інформації та наявності фото. Зовнішній можна буде показувати за кордоном, тоді як внутрішній може допомогти уникнути обмежень на випадок введення локдауну. Документ для зовнішнього застосування міститиме більше медичної інформації, однак там не буде фото власника.

Читайте також: Що потрібно знати про COVID-сертифікати: Відповіді на найпоширеніші питання

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme