Зеленський обговорив з американськими парламентарями Донбас та "Північний потік-2"

Президент Володимир Зеленський провів відеорозмову з сенаторами та конгресменами США щодо врегулювання конфлікту на Донбасі та загрози газогону "Північний потік-2"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський обговорив з американськими па…
Фото: Офіс президента

Зокрема, Зеленський розповів парламентарям США про кроки, які робить Україна для досягнення миру зі свого боку.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Під час розмови обговорювалася ситуація на сході України та на кордонах нашої держави. Було відзначено, що вона залишається складною, відведення російських сил не спостерігається. Президент поінформував американських законодавців про кроки, які здійснюються з метою досягнення миру в межах наявних переговорних форматів – "Нормандського", Тристоронньої контактної групи та Мінського процесу", – йдеться у повідомленні.

Президент України зауважив, що залучення США до врегулювання ситуації є вкрай важливим.

"Зараз, як ніколи, мають значення не слова, а рішучі дії. Моя мета – зупинити кровопролиття на сході України. Неможливо уявити безпеку у Європі без завершення війни на Донбасі", – наголосив Зеленський.

Також сторони обговорили ситуацію довкола російського газопроводу "Північний потік-2".

"Було відзначено ризики цього геополітичного проекту, який є енергетичною зброєю проти нашої держави та всього Європейського континенту", – додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія протягом останніх тижнів скерувала до тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області десятки тисяч найманців. Так на Росії хочуть посилити оборону проти Збройних сил України на тлі напруженості у відносинах Москви з Заходом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme