Зеленський обговорив з еміром Катару постачання скрапленого газу та військово-технічне співробітництво

Президент України Володимир Зеленський під час Конференції ООН зі зміни клімату COP26 у Великій Британії провів перемовини з еміром Катару Тімамом бін Хамадом Аль Тані

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський обговорив з еміром Катару пос…
Фото: Офіс президента

Під час перемовин лідери двох країн звернули увагу на можливості розвитку партнерських відносин у декількох галузях.

Зокрема, обговорювали можливості постачання скрапленого газу до України, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що під час розмови Зеленський та Аль Тані згадували можливість активізації двосторонньої торгівлі. Також обговорювалися механізми реалізації домовленостей, яких вдалося досягнути під час візиту глави України до Катару у квітні 2021 року.

"Особливу увагу в ході зустрічі було приділено питанню розвитку військово-технічного співробітництва між країнами. Також співрозмовники обговорили можливість та умови постачання до України катарського скрапленого газу", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, вчора, 31 жовтня стало відомо, що Зеленський прилетів до Британії для участі в кліматичному саміті.

Нагадаємо, 4 квітня Зеленський з дружиною прилетів у Катар.

Сам Зеленський зізнався, що головна мета його візиту – переговори з еміром цієї держави шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані про взаємовигідне партнерство та підписання низки угод.

Радник очільника Офісу президента Андрія Єрмака Тимофій Милованов перерахував питання, що стосуються фінансово-економічної частини переговорів Зеленського у Катарі:

  • агросфера: забезпечення продовольчої безпеки для Катару та спільна торгівля з регіоном;

  • інфраструктура: концесія порту "Ольвія" (підписання угоди з імплементації) та обговорення низки майбутніх проєктів, особливо портів;

  • інвестиції та приватизація: меморандум з Фондом держмайна та місцевим суверенним фондом (Qatar Investment Authority), інвестиції в українські стартапи та участь у державних фінансових інструментах;

  • енергетика: спільні інвестиції в розвідку добування газу та постачання скрапленого газу в Україну. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme