Зеленський обурився, що учасники ходи Московського патріархату були без масок

Президент Володимир Зеленський висловив своє незадоволення тим, що під час багатотисячної ходи Московського патріархату у центрі Києва до Дня Хрещення Руси-України ніхто не дотримувався протиепідемічних заходів

Редактор стрічки новин
Зеленський обурився, що учасники ходи Мо…
Скріншот

Про це він сказав під час спілкування з журналістами у рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Децентралізація", передає Depo.ua.

Зокрема, Зеленський дорікнув столичній владі за відсутність комунікації з людьми.  

"Вчора у нас була хода. 55 тисяч людей. Можна по-різному ставитися, я розумію, що це свято. Але я не бачив комунікації з боку київської влади. Всі бояться комунікувати, розуміють, що це велике свято, ніхто не хоче людям сказати прямо: будьте обережні. Більшість цих людей – це люди похилого віку, треба бути обережними . Вони повинні були всі іти в масках, я масок там не бачив", – сказав президент.  

Він також засудив безвідповідальне ставлення церкви до організації щодо облаштування належних умов для учасників ходи.  

"Людей організовано звозять на автобусах. А те, що в Лаврі і біля неї – люди там ночували, така велика кількість людей похилого віку.  Мені здається, що якщо організовується така хода, це ж не просто свято. Свято має бути таким, щоб після нього люди не плакали. Тому потрібно було організувати, де люди мають провести ніч, щоб вони були в масках. У них навіть питної води не було. Поліція роздавала питну воду", – наголосив Зеленський.

Водночас очільник держави нагадав, що наразі в Україні карантинні заходи досить ліберальні.

"Викликів дуже багато. Центральна влада не може все заборонити. Адже людям психологічно складно сидіти вдома. У нас, у порівнянні з багатьма європейськими країнами та столицями, дуже демократичний і ліберальний підхід до ковіду. Жалітися не можна на центральну владу щодо цього. Тому я ще раз наголошую, що децентралізація – це велика відповідальність", – сказав президент.

Нагадаємо, 28 липня відзначають День Хрещення Руси-України. Це свято встановлено згідно з указом президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

27 липня у Києві пройшла хресна хода вірян Московського патріархату приурочена до дня хрещення Руси-України.

Читайте також: Тисячі людей, відсутність масок та затори: Як пройшла хресна хода Московського патріархату в Києві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme