UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський отримав медаль Свободи Рональда Рейгана (ФОТО)

Посол України у США Оксана Маркарова одержала для президента України Володимира Зеленського медаль Свободи Рональда Рейгана
 

Журналіст відділу новин
Зеленський отримав медаль Свободи Рональ…
Фото: ОП

Медаль для Володимира Зеленського передав керівник Фундації президента Рональда Рейгана Фредерік Раян.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу президента України.

"Раян наголосив, що ця висока нагорода відзначає лідерство Володимира Зеленського та незламність духу мільйонів українців, які відстоюють своє право обирати власне майбутнє та надихають увесь цивілізований світ боротися за цінності свободи й демократії, яким президент Рейган присвятив своє життя", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме президент Рейган дав рішучий поштовх руйнації радянської "імперії зла" та проклав шлях до свободи та демократії її поневоленим народам на теренах колишнього СРСР.

Як відомо, нагороду "медаль Свободи" заснувала Фундація президента Рональда Рейгана у 1992 році. Її вручають видатним світовим діячам за "здійснення значного та тривкого внеску у розвиток свободи у світі". За весь час існування нагороди її лауреатами стали лише 10 осіб, зокрема Лех Валенса, Михайло Горбачов, Колін Павелл, Маргарет Тетчер.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 7 березня українські військові ліквідували понад 11 000 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Як Україна відбивалась від російських окупантів 6 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme