Зеленський озвучив головну перемогу України під час пандемії COVID-19

Головна перемога України у боротьбі з коронавірусом те, що вона не чекала на фінансову допомогу інших країн та зуміла зберегти економіку

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський озвучив головну перемогу Укра…
Фото: ЕРА

Так, під час жорстких локдаунів наша країна не мала такого великого падіння ВВП, як це сталося в інших європейських і світових державах.

Про це президент Володимир Зеленський розповів під час форуму YES Brainstorming у п'ятницю, 10 вересня, передає Depo.ua.

"Швидку допомогу від держави отримала і наша економіка. Імунітет якої вистояв без, дійсно, фінансових підтримок великих фінансових інститутів, принаймні в цей час, і інших партнерів", – сказав Зеленський. 

За його словами, країна не отримала фінансову допомогу, але допомагала своїм громадянам, як могли, фінансово. Зокрема, це стосується виплат "карантинних" 8 тисяч гривень, які можна було швидко оформити у мобільному застосунку "Дія".

"У нас не було великого падіння ВВП в порівнянні з багатьма іншими країнами, які мають великі економіки та в яких немає, до речі, війни на Донбасі, і немає окупованих територій", – окремо наголосив український президент.

Зеленський також підкреслив, що за час посиленого карантину економіку не намагалися підтримати за рахунок друкування нових грошей. Це допомогло уникнути зростання інфляції. 

Нагадаємо, в другій половині вересня та у жовтні ціни на товари та послуги для українців зростуть внаслідок інфляції. Протягом найближчих місяців рівень інфляції втримається в діапазоні 10-11%.   

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme