Зеленський з нагоди 30-річчя ЗСУ передав війську нове озброєння: Що і куди поїде

Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди 30-річчя Збройних сил України анонсував передачу нового озброєння для війська

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський з нагоди 30-річчя ЗСУ передав…
Скріншот

Зокрема, йдеться про сотні одиниць військового озброєння та військової техніки, які будуть передані війську з нагоди 30-річчя ЗСУ сьогодні, 6 грудня.

Про це Зеленський заявив під час свого виступу, інформує Depo.ua.

"Ми почали серійне виробництво та постачання до ЗСУ ракетного комплексу "Нептун". Наше військо отримало протитанкові ракетні комплекси Javelin та контрбатарейні системи. Ми вперше запустили комплексну ракетну програму. І сьогодні тут та в інших регіонах України Збройним силам буде передано близько сотні одиниць озброєння та військової техніки. В Харкові бойові бригади отримають нові модернізовані танки Т-64 Булат, десятки бронетранспортерів БТР-4Е та десятки вітчизняних бронеавтомобілів Козак 2М1", – наголосив президент.

Очільник держави також розповів про підписання угод з Великою Британією та Туреччиною для посилення ЗСУ.

"Ми підписали угоду з Великою Британією на суму понад 60 мільярдів гривень для будівництва наших ракетник катерів, військово-морських баз, постачання протимінних кораблів, оснащення протикорабельними ракетними комплексами. Спільно з Туреччиною ми будуємо корвет класу Ада, а сьогодні в Одесі ВМС ЗСУ будуть передані два патрульних катери типу Island – "Фастів" та "Суми", – додав Зеленський.

Зауважимо, у селищі міського типу Озерне на Житомирщині військовим передали сучасні літаки та вертоліт, а у Львові, Києві і Одесі представники ЗСУ отримали у своє розпорядження 15, 13 і 12 одиниць автомобілів HMMWV.

Нагадаємо, 3 грудня в межах години запитань до уряду у Верховній Раді, міністр оборони Олексій Резніков розповів, як проводитиме реформування Міноборони. За його словами, у міністерстві вже почалась, зокрема, демілітаризація посад.

Читайте також: Військовий бюджет-2022: Що нам недоговорюють про збільшення витрат на армію

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme