Зеленський підписав закон про 800 млн грн на кисневі станції

Президент Володимир Зеленський підписав законопроект про виділення 800 мільйонів гривень на закупівлю кисневих станцій для COVID-лікарень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський підписав закон про 800 млн гр…
Фото: Офіс президента

Згідно з законом, 650 мільйонів гривень піде на закупівлю обладнання, а решта – на проектування і монтаж.

Про це свідчать дані в картці відповідного законопроекту пише Depo.ua.

Документ передбачає, зокрема, створення нової бюджетної програми "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров’я", а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров’я послуг щодо проектування та встановлення кисневих станцій.

Своєю чергою про підписання закону також повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

"Нагадаю, що він був прийнятий Верховною Радою 4 листопада і через суспільну значимість – негайно підписаний Стефанчуком. Автором законопроекту є Інна Совсун, я виступав у якості співавтора. Ми пропонували виділити ці кошти ще влітку, щоб наші лікарні були готові до нової жахливої хвилі пандемії. Але краще пізно, ніж ніколи", – йдеться у повідомленні.

Зеленський підписав закон про 800 млн грн на кисневі станції

Нагадаємо, 4 листопада Рада виділила 800 млн грн на закупівлю кисневих станцій. Відповідний законопроект № 5460 підтримали 336 нардепів.

Читайте також: Перебої з киснем для хворих на ковід: Чому українцям вже майже нема чим дихати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme