Зеленський підписав закон про підвищення пенсій чорнобильцям

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає підвищення пенсій для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт президента.

Закон "Про внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб" науває чинності з 1 січня 2022 року.

Проте низка положень набудуть чинності з 1 липня 2021 року:

- положення про мінімальні розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва або захворювання;

- пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи;

- введення державної адресної допомоги до пенсії.

Документом визначено мінімальні розміри пенсії за інвалідністю, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, та пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи. Розміри такої пенсії для І групи інвалідності не можуть бути нижчими 6000 гривень, для ІІ групи інвалідності – 4800 гривень, для ІІІ групи інвалідності та дітей з інвалідністю – 3700 гривень.

Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров'ю, і щомісячна компенсація сім'ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплачується повністю і не залежить від заробітної плати, інших пенсій або інших доходів.

Нагадаємо, 29 червня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №4555 щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme