Зеленський планує використати "Північний потік-2", щоб організувати зустріч з Путіним

Президент Володимир Зеленський заявив про плани використати газопровід "Північний потік-2" для організації зустрічі з лідером Росії Володимиром Путіним

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський планує використати "Північний…
Фото: Офіс президента

За його словами, інструмент для впливу на Росію перебуває в руках європейських лідерів, втім, вони не чують українського президента.

Про це Зеленський заявив під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Ми сьогодні говорили з канцлером Німеччини Олафом Шольцем про "Північний потік-2". Я вважаю, що це питання безпеки, я навіть не кажу про енергетичну безпеку. Це в принципі серйозний інструмент для розмови з Росією. Я б завдяки такому інструменту міг би організувати зустріч з президентом Росії, де якісь зрушення у виконанні "Мінська" або інші кроки для закінчення конфлікту могли б бути вирішені. Але це його право. Я не впевнений, що він мене почує", – наголосив він.

Зазначимо, Зеленський 15–16 грудня перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі, де візьме участь у шостому саміті Східного партнерства. У заході також візьмуть участь президент Європейської ради Шарль Мішель, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, лідери держав – членів Євросоюзу та країн Східного партнерства.

У межах візиту до Брюсселя Зеленський проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав – членів ЄС та країн-партнерів, керівництвом Європейського Союзу та Генеральним секретарем НАТО.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що не має часу думати про Путіна і готовий зустрітися з ним лише через необхідність поговорити предметно про деокупацію Криму та Донбасу. Він наголосив, що розраховує саме на конструктивну й чітку розмову, адже впродовж кількох останніх років від Росії лунали лише емоційні та декларативні заяви.

Водночас другий президент України Леонід Кучма впевнений, що майбутня зустріч лідерів України та Росії приречена на невдачу. На його думку, сподіватися на значні результати від цієї зустрічі – значна помилка, оскільки на те, що Росія піде з Донбасу, надії нібито немає.

17 жовтня у Путіна заявили про малі перспективи його зустрічі з Зеленським. На Росії звинуватили Україну у невиконуванні Мінських умов.

29 листопада у Кремлі підтвердили, що підготовка зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна і Володимира Зеленського не ведеться.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme