Зеленський попросив допомогти домовитися з Путіним, – прем'єр-міністр Італії 

Президент України Володимир Зеленський попросив очільника уряду Італії допомогти домовитися із "господарем Кремля" Володимиром Путіним 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський попросив допомогти домовитися…
Фото: zelenskiy_official / Instagram

Крім цього, з проханням влаштувати перемовини з Путіним Зеленський звертався і до лідерів інших європейських країн, які сьогодні зібралися у Брюсселі за переговорним столом. 

Про це прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі заявив під час виступу у Брюсселі 17 лютого, передає Depo.ua із посиланням на ІА "Adnkronos".

"Зеленський у телефонному дзвінку, який був учора (16 лютого, – ред.) попросив про можливість поговорити з президентом Путіним. Він хотів побачити, чи зможе Італія надати допомогу на цьому фронті", – сказав Драґі.

За його словами, з аналогічним проханням український президент також звернувся до інших лідерів країн Євросоюзу.

"Очевидно, це буде непросто, але мета полягає в тому, щоб Зеленський і Путін сиділи за столом. Усі двосторонні канали, НАТО, ОБСЄ, Нормандський формат – це канали діалогу, які потрібно використовувати з максимальною рішучістю", – додав очільник уряду Італії.

Нагадаємо, напередодні, 16 лютого, президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з прем’єр-міністром Італії Маріо Драґі. Політики обговорили активізацію роботи всіх переговорних форматів, які мають стримати Росію від прямої військової агресії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme