Зеленський пояснив, чому не зустрічається з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий до зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, але оточення президента РФ цього не хоче

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.
Зеленський пояснив, чому не зустрічаєтьс…
Фото: Twitter президента

Глава держави вважає, що зустрі з Путіним може бути достатньо предметною і мати неочікуваний результат.

Про це Зеленський сказав на брифінгу у Трускавці, повідомляє Depo.ua.

За його словами, зустріч з президентом Росії – правильний крок.

"Я хотів би зустрітись з президентом Російської Федерації. Мені, дійсно, зрозуміло, що у форматі тет-а-тет зустріч може бути достатньо предметною. Я думаю, що оточення президента РФ не хоче, щоб він проводив цю зустріч зі мною саме у форматі тет-а-тет, тому що ця зустріч може принести неочікуваний результат", – сказав Зеленський.

За словами Зеленського, під час особистої зустрічі з Путіним йому не варто зосереджуватися на конкретному порядку денному.

"Я вважаю, що не треба зосереджуватися на конкретній адженді, (а дивитися) як піде зустріч. Я у будь-якому випадку вважаю, що там буде результат. Повинен бути. Бо російському народу він теж потрібен", – наголосив він.

Зеленський також додав, що готовий й до нормандської зустрічі, яка, "у тому чи іншому форматі" відбудеться.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що не має часу думати про очільника держави-агресорки Володимира Путіна і готовий зустрітися з ним лише через необхідність поговорити предметно про деокупацію Криму та Донбасу.

Лідер України наголосив, що розраховує саме на конструктивну й чітку розмову, адже впродовж кількох останніх років від Росії лунали лише емоційні та декларативні заяви. 

Згодом у Зеленського назвали умову, за якої той зустрінеться з Путіним. Українська сторона вимаагає обговорення питання окупованих територій.

В оточенні Зеленського припускають, що зустріч президента України Володимира Зеленського та його російського колеги Володимира Путіна може відбутися вже наприкінці 2021 року.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme