UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Ми готові боротися за свободу ціною власного життя": Зеленський привітав українців з Днем Гідності та Свободи

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Гідності та Свободи, який традиційно відзначається 21 листопада

"Ми готові боротися за свободу ціною вла…
Фото: Офіс президента

Глава держави у це державне свято заявив, що українці – прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий і непереможний народ, для якого врата свободи і честі – "це втрата життя, за яке ми готові боротися".

"Ми відзначаємо сьогодні День Гідності та Свободи. Свято, яке показує, що для нас гідність і свобода – це свято. Це наше повітря. Ні. Це не звучить занадто гучно. Коли хтось вирішує перекрити нам повітря – ось тоді буває занадто гучно. Коли влада не чує український народ – тоді буває занадто гучно", – сказав Зеленський у відеозверненні.

Зеленський зауважив, що на нашій планеті живе близько п’яти тисяч народів і, на думку президента, державні свята – це те, що досить точно змальовує характер народу і об’єднує всіх. Тож, за його словами, 21 листопада – є відповіддю на питання:" хто такі українці та що для них головне".

Президент наголосив, що країна заплатила й продовжує платити за свободу велику ціну, а тому ніколи не забуде всіх героїв, які віддали за Україну своє життя.

"І ніколи не пробачимо всім, хто позбавив їх життя і хотів позбавити нас волі. Але головне, що це нікому не вдалось і ніколи не вдасться. І час уже змінити самосприйняття й мислення. Ми не жертви, не пригнічені, не розділені, не захоплені. Ми прекрасний, сильний, сміливий, розумний, талановитий народ. Непереможний", – наголосив Зеленський.

Український президент вказав, що для України рабство є приниженням, а втрата свободи – втратою честі.

"Всі. Різні. Але українці й українки. Захисники й захисниці. Всі, хто знає: треба бути гідним, а не здаватись. Бо здаватись українці не звикли. Тому що мають гідність. А тому – свободу", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, які заходи у Києві заплановані на День Гідності та Свободи.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme