​​​​​​​Зеленський призначив юриста Коломойського в АМКУ, який ще півроку тому судився з комітетом

Президент Володимир Зеленський 8 лютого призначив державним уповноваженим Антимонопольного комітету України Сергія Шершуна. Раніше він був юристом олігарха Ігоря Коломойського

Журналіст стрічки новин
​​​​​​​Зеленський призначив юриста Колом…
Фото: "Наші гроші"

У серпні 2021 року Шершун захищав компанію "Укртатнафта" Коломойського в суді проти Антимонопольного комітету.

Як пише Depo.ua із посиланням на "Наші гроші", він з командою юристів вимагали скасування штрафу АМКУ 4,7 млрд грн за паливний картель автозаправок. Окремо "приватівські" фірми домоглися визнання суду щодо того, що АМКУ не мав права використовувати матеріали Національного антикорупційного бюро у розслідуванні щодо змови мереж автомобільних заправок.

Зараз Шершун є партнером юркомпанії Integrites. Там він спеціалізується на проектах у сфері публічних закупівель, фармацевтики та роздрібної торгівлі, супроводжує клієнтів у справах щодо антимонопольних розслідувань та захисту від недобросовісної конкуренції, а також консультує з питань державної допомоги.

Шершун – син Миколи Шершуна, народного депутата четвертого скликання парламенту від "Народного блоку Литвина" та "За єдину Україну", екс-керівника "Рівнелісу" та Держкомітету лісового господарства. Він не вперше обіймає посаду в АМКУ. У 2009-2015 роках він вже був держуповноваженим органу. Тоді Шершун відповідав за дотримання законодавства про захист конкуренції, передусім у сферах телекомунікацій, фінансових послуг та транспорту. Звільнив його з посади п'ятий президент Петро Порошенко.

Згідно з його декларацією, він має квартиру у Києві, два гаражі, автівку Hyundai IX35 й мотоцикл. Також у його власності – чотири земельні ділянки у Стоянці та Обухівському районі, два будинки у Стоянці (272 та 395 кв. м). За 2020 рік Шершун заробив 2,29 млн грн від підприємницької діяльності, а також 101 тис. грн зарплати в Integrites.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року АМКУ оштрафував компанію олігарха Ігоря Коломойського "Дніпроазот" на 80,1 млн грн. Це було зроблено через зупинку виробництва і реалізацію хлору з 18 червня по 19 липня 2021 року. В АМКУ пояснили це значним зростанням ціни на природний газ та відсутністю коштів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme