Зеленський просить Сенат США ухвалити санкції проти "Північного потоку-2"

Президент Володимир Зеленський просить Сенат США підтримати санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", щоб завадити його запуску

Журналіст стрічки новин
Зеленський просить Сенат США ухвалити са…
Фото: ОП

Зеленський також подякував двом сенаторам, що вони погодились поставити антиросійські санкції на розгляд американського Сенату.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter президент.

"Дякую сенаторам Чаку Шумеру і Теду Крузу за згоду поставити на голосування зупинку російського "Північного потоку-2". Україна просить усіх своїх друзів у Сенаті США підтримати закон про захист енергетичної безпеки Європи", – написав Зеленський.

Водночас днями у Держдепі заявили, що законопроект Круза про введення санкцій щодо газопроводу підірве "об'єднаний фронт" з Європою у протидії Росії.

"Наше занепокоєння полягає в тому, що в разі ухвалення цей закон лише підірве єдність серед наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам необхідно виступити єдиним фронтом у відповідь на російські загрози щодо України", – сказав речник відомства Нед Прайс.

За його словами, Держдеп готовий працювати з Конгресом над стримуванням російської агресії в Україні.

"На жаль, ця поправка, за нашою оцінкою, не є справжнім зусиллям з протидії подальшій російській агресії чи із захисту України", – додав він.

Нагадаємо, 25 грудня 2021 року сенатори від Демократичної та Республіканської партій запропонували президенту Джо Байдену план протидії Росії. Одним з пунктів цього плану є співпраця із Німеччиною щодо зупинки "Північного потоку-2".

3 січня 2022 року на Росії висловили стурбованість, що "Північний потік-2" можуть не сертифікувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme