Зеленський просить у НАТО 1% їхніх літаків і танків

Український президент Володимир Зеленський вкотре звернувся до НАТО з проханням надати військову допомогу, що допоможе зберегти життя мирних жителів

Журналіст стрічки новин

Зеленський заявив, що Україна просила в НАТО бойові літаки і танки, але досі не отримала чіткої відповіді.

Про це він сказав під час онлайн-виступу на саміті країн НАТО, що відбувається в Брюсселі, повідомляє Depo.ua.

"Ви маєте тисячі бойових літаків! Але нам поки що не дали жодного. Ми зверталися по танки, щоб ми могли деблокувати наші міста, які зараз гинуть – Маріуполь, Бердянськ, Мелітополь та інші. Міста, у яких Росія тримає в заручниках сотні тисяч людей, штучно створює голод – ні води, ні їжі, нічого немає там. Ви маєте не менше 20 тисяч танків! Україна просила відсоток, один відсоток від усіх ваших танків! Віддати нам чи продати. Але ми не маємо поки що ясної відповіді", – дорікнув Зеленський.

Наш президент закликав Альянс надати Україні 1% від усіх їхніх літаків, усіх танків, а також системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони.

Зеленський наголосив, що Україна ніколи не хотіла цієї війни й не хоче воювати роками, а просто хоче врятувати своїх людей.

"Ми хочемо вижити. Україна не має потужної протиракетної зброї. Має значно меншу авіацію, ніж Росія. Тому їхня перевага в небі – це застосування зброї масового знищення. І ви бачите наслідки сьогодні – скільки людей убито, скільки мирних міст зруйновано", – сказав Зеленський.

Водночас він подякував тим державам-членам НАТО, які допомагають Україні.

Нагадаємо, під час виступу на саміті країн НАТО Зеленський попросив Альянс більше ніколи не казати, що українська армія не відповідає стандартам НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme