Зеленський розповів, коли добудують Національний музей Голодомору в Києві

До осені 2022 року, коли Україна вшановуватиме 90-ту річницю Геноциду українського народу, друга черга тематичного Національного музею має бути добудована 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленський розповів, коли добудують Наці…
Фото: Слуга народу / Facebook

Про це 13 липня заявив президент Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Гуманітарна політика", пише Depo.ua.

"Важливим питанням є збереження історичної пам'яті. Наступного року Україна буде вшановувати 90-ті роковини Геноциду 1932–1933 років. Майже не лишилося живих свідків, які пережили Голодомор. І сьогодні ми самі відповідальні за збереження і передання цієї пам'яті", – заявив Зеленський.

За словами президента, довгі роки в Україні ніяк не добудується музей-меморіал жертв голодоморів. Саме тому до 90-х роковин Голодомору друга черга Національного музею буде добудована й постане на схилах Дніпра в Києві.  

"Я тримаю це питання під особистим контролем", – додав президент України. 

Нагадаємо, що, крім колосальних демографічних втрат, Голодомор завдав нищівного удару по культурі та ментальності українців.

Довідка: Національний музей Голодомору-геноциду – це національний музей в Києві, розташований на Печерську. Музей утворили за наказом Кабінету міністрів 8 липня 2009 року. Відкриття музею відбулося у серпні 2009 року.

Перша черга Національного музею Голодомору-геноциду (Меморіал жертв Голодомору) зведена у 2008–2010 роках для увічнення пам'яті мільйонів людей, які загинули від штучно створеного у 1932–1933 рр. керівництвом СРСР голоду. 

Музей складається з меморіальної частини (Свіча пам'яті, скульптура дівчинки з колосками в руках "Гірка пам'ять дитинства" на площі "Жорна долі", янголи при вході до меморіалу, Алея "Чорні дошки") та Зали пам'яті, що фактично виконує функцію музею.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme