Зеленський розповів, навіщо йому зустріч із Путіним

Президент України Володимир Зеленський пояснив, якою буде користь від його зустрічі із президентом Росії Володимиром Путіним

Журналіст відділу новин
Зеленський розповів, навіщо йому зустріч…
Фото: president.gov.ua

Зеленський упевнений, що його зустріч із Путіним розблокує відносини між двома державами.

Така зустріч стане сигналом про те, чого хочуть обидві сторони, передає Depo.ua із посиланням на "РБК-Україна".

"Ми зустрілися, сказали те, що вважаємо за потрібне, почули один одного, і зрозуміли, чи є сенс нам через півроку зустрічатися і продовжувати розмову", – заявив глава держави.

Зеленський припустив, що він і Путін після такої зустрічі могли б закопати сокиру війни, щоб "наші держави розвивалися на різних планетах, хоч і живемо на одній Землі", заморозивши наявний конфлікт.

Розморозити ж його, зазначив глава держави, могли б уже наступні покоління.

Нагадаємо, дещо раніше Володимир Зеленський заявив, що готовий провести з Путіним переговори у будь-якому форматі.  Він зазначив, що вже кілька років готовий до цієї зустрічі.

До слова, у новому році про зустріч Путіна і Зеленського першим заговорив очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Він на камери запропонував приїхати українському президенту в Сочі, щоб зустрітися з Путіним.

Володимир Зеленський теж відреагував на цю заяву публічно. Він саркастично заявив, що Путін і Лавров могли б приїхати до української Одеси, якщо їм так захотілося скупатися у Чорному морі. 

Згодом низка російських ЗМІ опублікувала інформацію про те, що Зеленський і Путін можуть зустрітися під час церемонії відкриття Олімпіади у Пекіні. Представники українського президента цю інформацію спростували.

А пізніше президент Туреччини під час свого візиту в Київ заявив, що готовий надати лідерам двох країн переговорний майданчик в Анкарі. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme