UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський та Дуда обговорили надання Україні літаків та танків

Президент України Володимир Зеленський обговорив з очільником Польщі Анджеєм Дудою передачу танків та літаків для стримування російської агресії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський та Дуда обговорили надання Ук…
Фото: Офіс президента

За словами глави України, зволікання з військовою допомогою ставить під загрозу вторгнення росії низку країн Європи.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Якщо партнери не допоможуть Україні з літаками й танками, а такі можливості у них є, то існує високий ризик, що російські війська створять вже не тільки ракетну загрозу для території наших сусідів – дружніх Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та країн Балтії, а й пряму загальновійськову. На їхніх кордонах, під їхніми містами. І підуть далі", – наголосив Зеленський.

Окрім цього президент України зазначив на необхідності зробити неможливими обстріли українських міст із неба. 

"Ціна зволікання з літаками – тисячі життів українців, які ми втрачаємо від ракетних та авіаційних ударів по мирних українських містах", – додав він.

Своєю чергою Дуда повідомив про прихисток у Польщі для 2,3 мільйона українців та запевнив, що країна забезпечить біженців усім необхідним.

Зауважимо, дещо раніше Зеленський вкотре звернувся до НАТО з проханням надати військову допомогу, що допоможе зберегти життя мирних жителів. Зокрема, президент закликав Альянс надати Україні 1% від усіх їхніх літаків, усіх танків, а також системи залпового вогню MLRS, протикорабельну зброю, засоби протиповітряної оборони.

Нагадаємо, під час виступу на саміті країн НАТО Зеленський попросив Альянс більше ніколи не казати, що українська армія не відповідає стандартам НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme