UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський відповів на петиції щодо скасування обов’язкової COVID-вакцинації

Президент Володимир Зеленський відповів на петиції щодо скасування в Україні обов’язкової вакцинації від коронавірусу

Журналіст відділу новин
Зеленський відповів на петиції щодо скас…
Фото: Прес-служба президента

Йдеться про "коронавірусні" петиції №22/123600-еп "Відміна примусової вакцинації населення" Дмитра Зінькевича та №22/123656-еп "Повне скасування карантину та добровільно-примусової вакцинації від COVID-19" Юрія Ахрамейка.

Про це повідомляє Depo.ua.

У відповідях президента, які є майже однаковими за змістом та контекстом, зазначається, що в українському законодавстві прописаний обов’язок громадян не лише піклуватися про своє здоров’я та здоров’я дітей, а й не шкодити здоров’ю інших громадян.

Для цього, за словами Зеленського, у передбачених законодавством випадках українці повинні проходити профілактичні медичні огляди і робити щеплення від низки хвороб.

"Наразі тенденції до посилення негативного впливу біологічних чинників на населення та навколишнє природне середовище вимагають нових системних дій і рішень", – пояснив президент рішення щодо запровадження в Україні обов’язкової вакцинації для представників певних професій.

Зеленський наголосив водночас, що звернувся до уряду з проханням з’ясувати, чи були випадки використання прострочених вакцин, і в разі необхідності вжити відповідних заходів реагування, адже лише такі інциденти можуть нести небезпеку для суспільства та кожної людини зокрема.

Нагадаємо, 12 серпня 2021 року на сайті президента України було зареєстровано петицію щодо запровадження кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію. Автор петиції вимагав забезпечити громадян правом вирішувати на власний розсуд, чи потрібно їм вакцинуватись, чи ні.

У ній пропонувалося ввести кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років за так звану "примусову вакцинацію", що полягає в погрозах звільнення та\або недопуску до роботи невакцинованих осіб.

Документ зібрав 26 663 підписів, однак жодної конкретної реакції від Зеленського надано так і не було.

У відповідь на петицію він буцімто звернувся до голови Верховної Ради з проханням організувати опрацювання викладених пропозицій та інформування про результати. Крім того, документ мало бути надано на розгляд прем’єр-міністра України.

Крім того, у відповіді президента наголошувалося, що, відповідно до Конституції України, людина, її життя і здоров’я визнаються найвищою соціальною цінністю, а держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Згодом на сайті президента було оприлюднено ще дві електронні петиції, які вимагають скасування примусової вакцинації населення від коронавірусу. Станом на ранок 14 грудня обидві набрали понад 25 тисяч необхідних підписів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme