Від Зеленського вимагають скасувати примусову COVID-вакцинацію: Дві петиції набрали необхідну кількість підписів

На сайті президента України Володимира Зеленського було оприлюднено дві електронні петиції, що вимагають скасування примусової вакцинації населення від коронавірусу. Станом на ранок 14 грудня обидві набрали понад 25 тисяч необхідних підписів

Журналіст відділу новин
Від Зеленського вимагають скасувати прим…
Фото: Прес-служба президента

Тепер обидві петиції щодо скасування примусової COVID-вакцинації має розглянути президент.

Про це повідомляє Depo.ua.

Йдеться про:

  • петицію №22/123600-еп "Відміна примусової вакцинації населення";

  • петицію №22/123656-еп "Повне скасування карантину та добровільно-примусової вакцинації від COVID-19".

Автор першої – Дмитро Зінькевич. Вона була оприлюднена 23 вересня, набрала 25 147 голосів і очікує на розгляд.

"Прошу президента на парламент переглянути засоби впливу чиновників на людей. Прошу заборонити примусову вакцинацію населення. Не повинно бути такого, що люди вакцинуються простроченими вакцинами під страхом звільнення з роботи чи неотримання заробітної плати. Прошу президента та міністра охорони здоров'я надати людям право обирати – хочуть вони вакцинуватись, чи ні. Ми вас підтримали на виборах – підтримайте ж тепер і ви нас", – йдеться у документі.

Петиція №22/123600-еп "Відміна примусової вакцинації населення"

Інша петиція була ініційована Юрієм Ахрамєйком 27 вересня. Вона зібрала 25 444 підписів і вже перебуває на розгляді.

У тексті петиції автор просить президента скасувати карантинні обмеження, оскільки вони – "безглузді".

"Шановний пане президенте! Звертаюсь до вас, як пересічний українець та від імені всіх, хто підтримає цю петицію. Ми вимагаємо повністю скасувати карантин, безглуздий масковий режим та вакцинацію, яка вже стала примусовою для деяких верств населення. Залишити лише вакцинацію для бажаючих і тільки на платній основі", – йдеться у документі.

Крім того, автор петиції вимагає "не вести статистику і не згадувати в новинах про коронавірус".

"Вже давно і так зрозуміло, що цим нас намагаються маніпулювати, дані про хворих і померлих, що не відповідають дійсності. Дуже багато випадків, коли просять родичів померлого записати, що від ковіду, і за це пропонують винагороду і допомогу в похоронах. Але пропаганда не діє на розумних та освічених людей.
Сама хвороба – різновид грипу, пневмонії та реальні летальні випадки не перевищують, як від звичайного грипу, але роздули на весь світ так, немов ми всі перетворюємося в зомбі і врятує нас тільки маска і вакцина.
Ми пропонуємо зупинити цю вакханалію і не витрачати наші гроші даремно, є більш важливі завдання в країні, потрібно у першу чергу думати, як всі зовнішні борги повертати, а не набирати кожен рік нові", – наголошується в документі.

Уточнюється, що за умови ігнорування цієї петиції, або ж якщо "ніяких конкретних і радикальних змін не буде", підписанти документу вважатимуть, що у Зеленського "немає своєї думки".

"Не чуєте народ, справжньої демократії немає, а значить світом керує закулісна мафія, а не здоровий глузд", – підсумували в документі.

Петиція №22/123656-еп "Повне скасування карантину та добровільно-примусової вакцинації від COVID-19"

Нагадаємо, 12 серпня 2021 року на сайті президента України було зареєстровано петицію щодо запровадження кримінальної відповідальності за примусову вакцинацію. Автор петиції вимагав забезпечити громадян правом вирішувати на власний розсуд, чи потрібно їм вакцинуватись, чи ні.

У ній пропонувалося ввести кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років за так звану "примусову вакцинацію", що полягає в погрозах звільнення та\або недопуску до роботи невакцинованих осіб.

Документ зібрав 26 663 підписів, однак жодної конкретної реакції від Зеленського надано так і не було.

У відповідь на петицію він буцімто звернувся до голови Верховної Ради з проханням організувати опрацювання викладених пропозицій та інформування про результати. Крім того, документ мало бути надано на розгляд прем’єр-міністра України.

Крім того, у відповіді президента наголошувалося, що, відповідно до Конституції України, людина, її життя і здоров’я визнаються найвищою соціальною цінністю, а держава забезпечує санітарно-епідемічне благополуччя.

Довідка: 30 вересня у Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) затвердили перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково пройти вакцинацію від коронавірусу. Згодом цей перелік був розширений щонайменше кілька разів.

З 8 листопада почало діяти рішення уряду, згідно з яким забороняється допускати на роботу невакцинованих від коронавірусу працівників:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

  • закладів вищої, післявишівської, професійної, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти;

  • закладів спеціальної освіти та закладів незалежно від типу та форми власності.

З 9 грудня отримати щеплення від коронавірусу в обов'язковому порядку повинні також працівники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

  • установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів;

  • підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави ("Укрпошта", "Укрзалізниця" та інші), 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme