В Україні з 9 грудня розширили перелік професій, для яких обов'язкова COVID-вакцинація

З четверга, 9 грудня, в Україні починає діяти наказ Міністерства охорони здоров’я, яким передбачається розширення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою

Журналіст стрічки новин
В Україні з 9 грудня розширили перелік п…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Зокрема, отримати в обов'язковому порядку щеплення від коронавірусу повинні будуть відсьогодні:

  • працівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

  • працівники установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів;

  • працівники підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави ("Укрпошта", "Укрзалізниця" та інші), повідомляє Depo.ua.

Як заявляв раніше глава МОЗ Віктор Ляшко, як тільки такі працівники отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19, підстав для відсторонення або продовження їхнього відсторонення від роботи немає.

"Отримання принаймні першої дози не вважається ухиленням або відмовою від вакцинації. У такому випадку він має бути допущений до роботи", – додав Ляшко.  

Нагадаємо, що в Україні з 8 листопада почало діяти рішення уряду, згідно з яким забороняється допускати на роботу невакцинованих від коронавірусу працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів та закладів вищої, післявишівської, професійної, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціальної освіти та закладів незалежно від типу та форми власності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme