У МОЗ затвердили остаточний перелік професій з обов'язковою COVID-вакцинацією: Наказ Ляшка

У Міністерстві охорони здоров'я затвердили остаточний перелік професій в Україні, працівники яких мають обов'язково пройти вакцинацію від коронавірусу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МОЗ затвердили остаточний перелік проф…
Фото: Рixabay

Найближчим часом цей наказ має затвердити Мін'юст, після чого він набуде чинності.

Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко під час ефіру телеканалу "Еспресо", посилаючись на відповідний наказ, пише Depo.ua.

За його словами, там чітко вказаний перелік професій, в яких працівники мають обов'язково отримати щеплення проти коронавірусу. До переліку потрапили:

  • освітяни усіх навчальних закладів (ясла, садочки, школи, профтехучилища та внз);

  • працівники центральних органів виконавчої влади, міністерств і їхніх структурних підрозділів на місцях;

  • працівники місцевих державних адміністрацій (обласних, міських та районних).

Зазначається, що роботодавець буде вимушений відсторонити невакцинований персонал без збереження заробітної плати, але зі збереженням робочого місця.

Зауважимо, дещо раніше Ляшко повідомив, чому медики не потрапили до цього переліку. За його словами, медиків не зобов'язали вакцинуватися проти коронавірусу, оскільки серед медичних працівників вакциновано понад 80% персоналу.

Нагадаємо, раніше МОЗ пропонувало запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme