Освітянам і чиновникам дали два тижні на COVID-вакцинацію, аби уникнути локдауну

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Освітянам і чиновникам дали два тижні на…
Фото: Pixabay

Звіти про перебіг вакцинації через два тижні очікує президент Володимир Зеленський. Йдеться про працівників всіх міністерств та центральних органів влади.

Про це він сказав під час селекторної наради з питань протидії пандемії COVID-19, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що у Міністерстві оборони станом на зараз дві дози вакцини отримали 84% працівників, а МВС – 68%. Кабмін очікує на подібні показники також серед педагогічних працівників.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, педагоги активно вакцинуються. Станом на зараз понад 70% освітян вже отримали щеплення.

"За два тижні всі міністерства та центральні органи влади мають відзвітувати про перебіг вакцинації серед своїх працівників. Бажано, щоб було вакциновано двома дозами 70% працівників міністерств і центральних органів виконавчої влади", – йдеться у дописі.

Уточнюється, що при досягненні таких показників серед чиновників та освітян уряду не доведеться нікого "закривати" та робота зможе продовжуватися у звичному режимі.

Зазначимо, про те, що в Україні пропонують започаткувати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 для певних професій, стало відомо ще минулого тижня. Водночас, раніше Шмигаль заявив, що обов'язкової COVID-вакцинації в Україні не буде, але дехто щепитись муситиме. За його словами, влада нині намагається максимально мотивувати людей для того, щоб вони вакцинувалися.

Нагадаємо також, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко не виключив можливість запровадження в Україні обов'язкової вакцинації від коронавірусу. "Такі варіанти розглядаються, але ми взяли досвід ЄС і США: коли вводяться обмеження, але вони не працюють для вакцинованих", – заявляв він.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme