Ляшко пояснив, чому медики не потрапили до професій з обов'язковою COVID-вакцинацією

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив, чому медики не потрапили до переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ляшко пояснив, чому медики не потрапили…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

За його словами, медиків не зобов'язали вакцинуватися проти коронавірусу, оскільки серед медичних працівників вакциновано понад 80% персоналу.

Про це він сказав під час зустрічі з журналістами, пише "РБК-Україна", передає Depo.ua.

Ляшко зазначив, що на таке рішення також повпливало питання доступності до медичної допомоги.

"Якщо в лікарні два реаніматологи і обидва не будуть вакциновані, а отже – відсторонені від роботи, хто надасть медичну допомогу? В цьому випадку відсторонення може призвести до обмеження доступу до медичної допомоги", зауважив міністр.

Уточнюється, що надалі МОЗ може переглянути це запитання та зробити вакцинацію для медиків обов'язковою.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme