Стало відомо, в яких регіонах найменший рівень COVID-вакцинації серед освітян

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, в яких регіонах найменший рівень вакцинації від коронавірусу серед педагогів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стало відомо, в яких регіонах найменший…
Фото: Pixabay

За його словами, першу дозу вакцини від коронавірусу отримали вже 69% вчителів.

Станом на 29 вересня вакцинувалися понад 452 тисячі педагогів із закладів загальної середньої освіти, повідомляє Depo.ua із посиланням на Telegram-канал Шкарлета.

Зазначається, що з них майже 280 тисяч отримали два щеплення, 172 тисячі одну дозу. Станом на зараз досі 203 тисячі педагогів не вакцинувалися зовсім.

"Хочу вкотре наголосити, що наразі в Україні наявна достатня кількість вакцин та мобільних бригад, щоб вчителі та персонал шкіл пришвидшили темпи вакцинації й усі без виключення регіони досягли 80%, необхідних для очної роботи шкіл в умовах "жовтої" зони", – написав Шкарлет.

Найбільша кількість вакцинованих педагогів у:

  • Полтавській області – 58,5%;

  • Черкаській області – 56%;

  • місті Київ – 55,4%;

  • Київській області – 52,8%;

  • Житомирській області – 52,5%;

  • Вінницькій області – 52,4%.

При цьому, найменші показники вакцинації спостерігаються в Івано-Франківській області – 41% освітян. За показниками також низький рівень щеплення педагогів у Рівненській – 46,6%, Львівській – 44,3% та Одеській областях – 43,9%.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, в яких регіонах найменший рівень вакцинації від коронавірусу серед педагогівСтало відомо, в яких регіонах найменший рівень COVID-вакцинації серед освітян

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme