Стала відома важлива умова, за якої школи не будуть переходити на "дистанційку"

Народна депутатка від фракції "Слуга народу" Юлія Гришина розповіла про важливу умову збереження очного навчання у школах

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Стала відома важлива умова, за якої школ…
Фото: Рixabay

За словами заступниці міністра освіти Віри Рогової, понад 3 тисячі українських шкіл були вимушені перейти на дистанційну форму навчання через недостатній рівень вакцинації від коронавірусу серед вчителів.

Гришина зауважила, що за умови вакцинації освітян школи зможуть залишатися на очному навчанні, повідомляє Depo.ua із посиланням на коментар депутатки в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зазначається, що ситуація в Україні погіршується кожен день. Минулого тижня понад 4 тисячі шкіл із 14,5 тисячі перебували на "дистанційці". Втім, цього тижня ситуацій покращилася. Гришина закликає освітян не зволікати з вакцинацією.

"Стосовно ситуації з освітою, то, звичайно, одна з основних можливостей шкіл продовжувати нормальне очне навчання – це вакцинація вчителів. Так само як і по всій країні йде вакцинація, щоб у складний час продовжувала розвиватися країна, продовжувала працювати економіка і так далі", – сказала вона.

Уточнюється, що понад 40% шкіл були вимушені перейти на дистанційну форму навчання у Львівській, Вінницькій, Одеській, Рівненській, Івано-Франківській і Волинській областях.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОЗ пропонує запровадити в Україні обов'язкові щеплення проти COVID-19 для деяких категорій населення. Йдеться про працівників закладів освіти, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. 

Освітяни та чиновники протягом двох тижнів мають провакцинувати двома дозами понад 70% працівників, аби продовжувати роботу у звичному режимі без закриття на карантин. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme