Зеленський вигадав для України новий статус "майже члена"

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю кільком українським та зарубіжним ЗМІ заявив про розчарування від відсутності запрошення до НАТО

Журналіст відділу новин
Зеленський вигадав для України новий ста…
Фото: president.gov.ua/

"Жодна країна не є повністю вільною від корупції, корумпованих чиновників чи олігархів", – зазначив глава держави, додавши, що корупційний критерій не може бути головним під час вступу до НАТО.

Також Зеленський додав, що незапрошення України до складу Альянсу є ще й негативним сигналом для інших кандидатів, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Також він заявив, що Україна має статус "майже члена як у НАТО, так і у ЄС, а військові командні центри уже відповідають стандартами Альянсу.

Нагадаємо, що 11 серпня президент України підписав стратегію комунікації по інтеграції в НАТО.

Суспільство ж, як показують недавні соціологічні дослідження, в цілому підтримує ідею вступу до Альянсу – 54% опитаних українців "за", і тільки 31% "проти".

В липні Зеленський заявив, що треба закінчити період невизначеності та почати втілювати в життя кроки для членства в НАТО. За його словами, Україна має отримати чіткий перелік реформ для вступу до НАТО.

Але спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай відповів президенту України, що не існує переліку реформ для надання ПДЧ або членства в Альянсі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme