Зеленський вперше з 2019 року очолив антирейтинг українських політиків

Президент Володимир Зеленський вперше після виборів президента 2019 року став лідером серед українських політиків, за яких громадяни не проголосують за жодних обставин

Журналіст відділу новин
Зеленський вперше з 2019 року очолив ант…
Фото: Офіс президента

Опитування також підтвердило останню тенденцію до зниження електоральної підтримки Зеленського.

Як пише Depo.ua, про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Так, 31,9% опитаних заявили, що не голосуватимуть за жодних обставин у разі нових президентських виборів за Зеленського.

Зеленський очолив антирейтинг політиків

Водночас готові за нього віддати голоси 18,7% від усіх опитаних. За п'ятого президента й лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка готові проголосувати 12,7% від усіх опитаних. Інші кандидати суттєво відстають від лідерів. Член політради партії ОПЗЖ Юрій Бойко набрав би 6,2%, а екс-спікер парламенту Дмитро Разумков – 5,5%. За главу "Батьківщини" Юлію Тимошенко готові віддати голоси 5% від усіх опитаних. Інші кандидати мають меншу підтримку.

рейтинг політиків центру Разумкова


У другому турі за Володимира Зеленського готові проголосувати 55,6% серед тих, хто має намір взяти у виборах і визначився з вибором. За Петра Порошенка – 44,4%.

рейтинг центру Разумкова

Нагадаємо, що у квітні 2019 року у другому турі Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів, Петро Порошенко – 24,45%. Згідно з останніми результатами дослідження можна зробити висновок, що за половину президентської каденції Зеленський втратив майже 20% підтримки, натомість підтримка Порошенка на майже 20% зросла.

Зазначимо, що усередині жовтня результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) показали, що якби вибори президента України відбулися найближчим часом, Володимир Зеленський переміг би, отримавши 24,7% голосів тих, хто планує голосувати і визначився з вибором.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme